SHCB-Forum Help  
Credits: X-Forum     Zoeken in de forumberichten Begin Naar de SHCB-Homepage
BeginBegin HelpHelp InloggenInloggen
SHCB-Forum
Help

[ Help onderwerpen | Ga terug ]

Berichten plaatsen
Alleen ingeschreven leden kunnen berichten plaatsen op het forum. Het bericht dat u plaatst kan een nieuw onderwerp zijn, maar ook een antwoord op het gespreks-onderwerp dat u zojuist gelezen had. Ook is het mogelijk iemand uit dat gespreks-onderwerp te citeren, en daar een antwoord of opmerking over te geven.

Hoe toon ik dit venster?

Voordat u berichten kunt plaatsen moet u eerst lid worden, en ingelogd zijn uiteraard.

Bericht
Typ een duidelijke bechrijving als titel van het bericht. Standaard is er de notatie Re: <Oude titel> gebruikt, dat staat voor 'antwoord op <bericht>'. Vervolgens kunt u een bericht typen. Voordat u het bericht daadwerkelijk plaatst is het handig om eens op voorbeeld te klikken. Dat ziet u hoe het bericht er uit zal gaan zien. Dit is vooral handig als u mensen citeert, en/of smileys en opmaak gebruikt.

Smileys
Smileys (ook wel emoticons) worden door veel internetters gebruikt om een gevoel of gezichtsuitdrukking aan te geven in een stuk tekst. Veelal worden de tekens ;) en :( gebruikt (knik met uw hoofd een beetje naar links). In dit forum worden deze uitdrukkingen vervangen door echte plaatjes, wat een stuk duidelijker en mooier is. Het is ook mogelijk om een smiley te laten toevoegen door op het desbetreffende plaatje te klikken in de speciale knoppenbalk.

Opmaak
Gevorderde gebruikers zullen mogelijk de speciale knoppenbalk gebruiken om hun bericht op te maken. Deze opmaak word echter niet direct toegepast, maar er worden een aantal speciale codes in het bericht neergezet. Deze codes worden later gebruikt om echte opmaak te tonen.
Zie ook: Opmaak voorbeelden.

Citeren
Het is ook mogelijk om iemand uit het gespreks-onderwerp dat u zojuist gelezen had te citeren. In dat geval zult u niet moeten klikken op 'Beantwoord', maar moet u naar het desbetreffende bericht gaan, en vervolgens op 'Citeren' klikken. In het antwoord dat u gaat plaatsen is al enkele regels tekst toegevoegd, namelijk het bericht van degene die u citeert. Het is dus mogelijk om het bericht iets in te korten. Om deze tekst staat een opmaakcode die het forum later gebruikt. Het resultaat daarvan kunt u zien in het voorbeeld.

Heeft u meer hulp nodig, e-mail dan naar SHCB-Forum@arracom.nl,
geef evt. ook de naam van dit help onderwerp op (addpost), en geef duidelijk aan waar u hulp bij nodig heeft.


Lijst van gebruikers Lijst van gebruikers     Wie is online: 1 gast